lunes, 2 de marzo de 2015

TALLERS DE CIÈNCIES

AQUEST ANY, APROFITANT QUE ESTEM TREBALLANT LA BARCELONA WORLD RACE (BWR) ESTEM EXPERIMENTANT ALS TALLERS DE CIÈNCIES AMB DIFERENTS CONCEPTES RELACIONATS AMB L'AIGUA.

ELS TEMES TREBALLATS DURANT EL PRIMER TRIMESTRE HAN ESTAT: LA FORÇA DEL VENT I LA FLOTABILITAT.

AIXÍ, EN GRUPS REDUÏTS ELS NENS VAN PODER FER UN PETIT VAIXELL AMB UN COTXE DE JOGUINA, UN PAL I UNA VELA FETA AMB CARTOLINA I PROVAR COM ES MOVÍEN TANT BUFANT AMB LA BOCA, COM FENT VENT AMB UN VANO O UNA TAPA, COM AMB UN ASSECADOR DE CABELL.UNA ALTRA EXPERIMENTACIÓ VA CONSISITIR EN OBSERVAR SI DIFERENTS OBJECTES DE LA CLASSE SURÀVEN O NO. ERA EL MOMENT DE PUJAR LES MÀNIGUES PER NO MULLAR-SE...

HI HAVÍA DOS RECIPIENTS ENORMES PLENS D'AIGUA I ELS NENS HAVÍEN D'ANAR LLENÇANT OBJECTES PER TAL D'OBSERVAR LA SEVA FLOTABILITAT.


DESPRÉS DE LLENÇAR-LOS A L'AIGUA, EXPLICÀVEN EL QUE HAVIA PASSAT I ELS CLASSIFICÀVEN EN DUES SAFATES SEGONS SI SURÀVEN O S'ENFONSÀVEN. PERÒ TAMBÉ VAM DESCOBRIR UNA ALTRA COSA: DEPENENT DE LA FORMA DELS OBJECTES, HI HAVIA ALGUNS COM ARA ELS GOTS DE LA CUINETA , QUE NI SURÀVEN NI S'ENFONSÀVEN DE LA MATEIXA MANERA SEMPRE, SINÓ QUE DEPENENT DE L'AIGUA QUE S'HI FIQUÉS A DINS ANÀVEN MÉS CAP AL FONS O MENYS.  

COM ENS HEM DIVERTIT FENT DE PETITS CIENTÍFICS!!! 

No hay comentarios:

Publicar un comentario