lunes, 16 de marzo de 2015

L' HORT DEL BOSC!!

COM JA SABEU, ESTEM APRENENT A CUIDAR EL NOSTRE HORT ECOLÒGIC DES DE L'ANY PASSAT I LA VERITAT ÉS QUE ENS ESTEM CONVERTINT EN UNS AUTÈNTICS EXPERTS!


JA SABEM FER LA BARREJA D'HUMUS DE CUC I FIBRA DE COCO PER PODER PLANTAR LES PLANTES A LES DIFERENTS TORRETES.


SABEM PLANTAR TANT DES D'UNA LLAVOR COM DES D'UNA PLANTETA DE PLANTER, I TAMBÉ SABEM TRASPLANTAR PLANTES D'UNA TORRETA A UNA ALTRA. QUAN LES PLANTETES SÓN PETITES I FA FRED, LES MANTENIM DINS L'HIVERNACLE, PER TAL DE QUE NO ES GELIN I ESTIGUIN MÉS CALENTETES, JA QUE SÓN COM NADONS!
HEM PLANTAT BLEDES, RAVES, ESCAROLES, ENCIAMS, API, COLIFLORS I CEBES I FINS I TOT UN DIA VAM RECOLLIR GLANS DEL ROURE DEL PATI I ELS VAM PLANTAR.


REGUEM LES PLANTES, JA QUE SABEM QUE LES PLANTES NECESSITEN AIGUA, SOL I TERRA PER PODER VIURE I CRÉIXER MOLT. MITJANÇANT LA OBSERVACIÓ HEM APRÈS LES DIFERENTS PARTS QUE TENEN: LES FULLES, LA TIJA, LES ARRELS, ELS FRUITS, LES FLORS...
I TAMBÉ HEM DESCOBERT QUE HI HA VERDURES I HORTALISSES QUE SURTEN DE LES MATEIXES PLANTES I ES VEUEN.. PERÒ QUE HI HA D'ALTRES, COM ARA ELS RAVES I LES PASTANAGUES, QUE CREIXEN A SOTA DE LA TERRA AMAGADES.
TENIM CURA DE LA COMPOSTADORA: LLENCEM LES PELES DE FRUITA DE L'ESMORZAR I BERENAR A LA PAPERERA MARRÓ (DE REBUIG) PER PODER-LES LLENÇAR A LA COMPOSTADORA I BARREJAR-LES AMB FULLES SEQUES I PETITES BRANQUES.PERÒ JA NO NOMÉS OBSERVEM COM SÓN I COM CREIXEN LES PLANTES DEL NOSTRE HORT, SINÓ QUE TAMBÉ ESTEM TREBALLANT TOTS ELS ARBRES I PLANTES DEL PATI... HI HA MÉS DE 40 ESPÈCIES DIFERENTS!!! AIXÍ, ESTEM FENT...

LA VOLTA AL MÓN AMB LA VEGETACIÓ DE L'ESCOLA, COM ELS VAIXELLS DE LA BWR!!!

APROFITANT QUE AQUEST ANY ESTEM TREBALLANT MOLTS TEMES A PARTIR DE LA BARCELONA WORLD RACE (BWR) I DINS DEL PROGRAMA D'EDUCACIÓ I SENSIBILITZACIÓ AMBIENTAL, ESTEM TREBALLANT ELS DIFERENTS ARBRES I PLANTES QUE TENIM AL PATI DE L'ESCOLA, TOT OBSERVANT-LOS I APRENENT-NE COSETES, COM ARA D'ON PROVENEN I PETITES CARACTERÍSTIQUES.

DE MOMENT HEM POGUT FER DE DETECTIUS PEL PATI PER DESCOBRIR QUE HI HA 2 TIPUS D'ARBRES DIFERENTS: ELS DE FULLA CADUCA I ELS DE FULLA PERENNE. I HEM MIRAT MÉS DE PROP ALGUNS, COM ARA LA FALGUERA (QUE JA EXISTÍA ALS TEMPS DELS DINOSAURES!), EL MARGALLÓ, EL PLATANER, L'OLIVERA, EL GINKO O LA MIMOSA.

I CONTINUAREM TREBALLANT, ARA QUE S'APROPA LA PRIMAVERA, QUE BONIC QUE ESTARÀ TOT!  


No hay comentarios:

Publicar un comentario